От 2 часа чакам ред пред входа на Инфекциозна болница. Минали

...
От 2 часа чакам ред пред входа на Инфекциозна болница. Минали
Коментари Харесай

Жена стресна Пловдив със скандален разказ за обикаляне и чакане за COVID-19 тест

От 2 часа очаквам ред пред входа на Инфекциозна болница. Минали са двама души, а преди мен има още 4. След мен 7-8. Хората стоят тук, кихат, кашлят и никой не знае по кое време ще влезе. Някои се отхвърлят и си потеглят, без да бъдат изследвани. Не е ясно инфектирани ли са или не. Това не е обикновено. А сега, съгласно формалните данни, даже няма взрив. 

Това описа 25- годишна жена, която, откакто през днешния ден се прибрала от Банско със зной и кашлица и чула, че в курорта има регистриран случай на ковид, решила да се изследва. Разказът й пред сътрудниците от trafficnews.bg демонстрира по какъв начин работи сега здравната ни система. 

Първото нещо, което направила пловдивчанката, било да звънне на персоналния си доктор. Телефонът на джипито обаче бил изключен, тъй като била в болнични. “Влязох в болница “Хипократ ”, където друга лекарка я замествала, и обясних какво ми е. “Като й споделих от кое място пристигам, тя изпадна в някакво положение като суматоха, дръпна се обратно и ми сподели да напусна кабинета, все едно съм чумава. Каза, че иска ми се обади. Макар че не знаеше нито по какъв начин се споделям, нито кой е номерът ми ”, споделя момичето. След това тя звъни на 112. Оттам я свързват с Кризистния център. От там получава съвет да се върне при лекарката, която замества джипито, тъй като тя би трябвало да я насочи. “Успях да се свържа по телефона с нея, а тя ми сподели да отида в Спешното, където имало Кризисен център за проучване на ковид. “Там защитата ми сподели, че подобен център няма и ме пратиха в Инфекциозна. Сега съм тук от два часа и нещо, преди мен има четири индивида и идват още хора. Питам се, в случай че има взрив на заболелите и в случай че на 1 час минава по 1 човек, значи всички ще измрем. Най-малкото, в случай че съм болна, ще заразя други хора ” възмущава се пациентката. 

За страдание, сигнали, сходни на нейния, има из много градове у нас. Хората, които имат подозрения, че може да за инфектирани, се лутат сред лечебните заведения, до момента в който най-после всички стигат до Инфекциозна, където здравните служащи са на края на силите си. Вчера от управлението на болничното заведение под тепетата насочиха зов към студентите от Медицинския университет да оказват помощ на екипа. 

Възрастна жена издъхна преди ден в МБАЛ “СВ. Мина ”, откакто преди този момент била лекувана в друга болница.  Лекарите на лечебното заведение, които са я преглеждали, без да бъдат снабдени с защитни средства, подозират, че може да е била инфектирана. 

В Пловдив към момента няма регистриран пациент с ковид. Реално ли е това обаче? Ако лечебните заведения си трансферират пациенти, без да ги тестват, още дълго време можем да живеем в блаженно незнание и да считаме, че всичко е наред. Докога обаче?
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР